مواد لازم برای طبخ لازانیا
لازانیا :یک بسته
قارچ:1 عدد بزرگ
پیاز:7 عدد
گوشت چرخ کرده :250 گرم
فلفل دلمهای :1 عدد
نمک ، فلفل و زرد چوبه :به میزان لازم
رب گوجه فرنگی :2 قاشق غذا خوری
پنیر پیتزای رنده شده :250 گرم
کره :30 گرم
آرد سفید :یک و نیم قاشق غذاخوری
شیرگرم:یک و نیم لیوان
سیب زمینی ورقهای شده :به مقدار لازم در کف ظرف مورد نظر
ادویه مخصوص لازانیا که معمولا در خود بستههای لازانیا موجود است
پخت لازانیا بدون فر
روش درست کردن لازانیا بدون فر
ابتدا باید قارچهای شسته و خشک شده را به صورت ورقهای خرد کنیم و در کمیروغن تفت دهیم .
مقدار کمیهم نمک روی آن میپاشیم تا مزه دار شود و روی حرارت بالا کمیتفت بخورد و آب نیندازد.
سپس پیازها را رنده میکنیم و در مقداری روغن تفت میدهیم به طوری که رنگ آن طلایی شود .
بعد گوشت چرخ کرده را به آن اضافه میکنیم تا در کنار پیازها سرخ شوند. در حین تفت دادن گوشتها با پیاز ،فلفل دلمهای نگینی خرد شده را اضافه میکنیم تا به همراه گوشت و پیاز کمیتفت بخورد.
در آخر پخت قارچها را به همراه ادویه مخصوص لازانیا و نمک و فلفل و زردچوبه و رب اضافه میکنیم و کاملا هم میزنیم تا همه مواد با هم مخلوط شوند و کنار هم مزه دار شوند.
بعد از آماده سازی مواد میانی لازانیا ، باید در یک قابلمه مناسب و نسبتا بزرگ 5 لیتر آب را به جوش بیاوریم و به مقدار 2 الی 3 قاشق روغن و نمک داخل آن بریزیم .
ورقههای لازانیا را به آرامیو تک تک داخل آب جوش قرار دهید تا با مدت زمانی که روی جعبه لازانیا گفته شده که اصولا 8 تا 10 دقیقه میباشد لازانیاها پخته و نرم شود.
در این فاصله میتوانید سس سفید را آماده کنید و برای این کار باید کره را داخل یک قابلمه کوچک داغ کنید و آرد سفید را به آن اضافه کنید و کمیتفت دهید .
سپس شیر را اضافه کنید و کمینمک و فلفل هم داخل آن بریزید تا شیر غلیظ شود و قوامش مثل سس سفید مایونز شود.
لازانیاهای پخته شده را از آب خارج کنید و با آب سرد آبکش کنید تا بهم نچسبند.
در کف ظرف یا تابهی مورد نظر که میخواهید لازانیا را بچینید کمیروغن بریزید و تمام کف ظرف را با سیب زمینی حلقهای شده پر کنید.
بعد یک لایه از ورقههای لازانیا را روی سیب زمینیها بچینید و با مواد میانی لازانیا روی ورقهها بریزید و کمیهم پنیر پیتزای رنده شده بریزید.
دوباره لایه بعدی و تا چند مرحله این لایهها را ادامه دهید و در لایه آخر ورقههای لازانیا را بریزید و روی آن را با سس سفید پر کنید و با پنیر پیتزای خرد شده تمام سطح لازانیا را بپوشانید.
ظرف را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا به مدت نیم ساعت لازانیا بپزد. و بعد لازانیا را به اندازه دلخواه برش میدهیم و در ظرف مورد نظر سرو میکنیم.
اگر بخواهید لازانیا را در فر بپزید باید فر را از قبل با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و لازانیا را به مدت 35 الی 45 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزند .
در انتهای پخت لازانیا قسمت گریل فر را روشن کنید و حدود 10 دقیقه از بالا حرارت دهید تا پنیر روی لازانیا کمیطلایی شود. ولی مراقب باشید پنیر نسوزد.
لازانیا را وقتی از فر بیرون آوردید صبر کنید تا کمیاز دمای پنیر پایین بیاید بعد سرو کنید.
پخت لازانیا در فر
مهمترین و کلیدی ترین نکات پخت لازانیا:
برای سریع تر درست کردن لازانیا میتوانید از سس مایونز استفاده کنید و مقداری از سس را داخل کیسه فریزر ریخته وانتهای آن را سوراخ کنید و مانند قیف به طور یکسان روی مواد بریزید.
هنگام پختن لازانیا روی حرارت گاز ،حتما روی آن شعله پخش کن بگذارید.
برای اینکه ورقهای لازانیا بعد از آبکشی بهم نچسبند و خرد نشوند آنها را روی لبه آبکش و یا روی یک حوله تمیز قرار دهید.
در بسته بندیهای لازانیا معمولا یک یا دو بسته کوچک ادویههای مخصوص لازانیا قرار دارد که میتوانید این ادویه جات را میتوانید در مرحله آخر روی مواد لازانیا بریزید.
سعی کنید مایه لازانیا را کم چرب تهیه کنید.حتی از گوشت چرخ کرده گوسفندی بدون چربی استفاده کنید.
لازانیا دو نوع دارد که یک نوع آن نیمه آماده است و نیازی به جوشاندن در آب ندارد و نوع دیگر آن لازانیای معمولی است و روش درست کردن آن روی بسته بندی درج شده است.
منبع: rangyrangi